Et hurtiglån på dagen innebærer at banken betaler ut pengene samme dag som du søker om lån. Det er fullt mulig å få et lån så raskt, ettersom mange banker har automatisert mye av det som skjer når de behandler lånesøknaden din.
De fleste hurtiglånene er usikrede forbrukslån. At et lån er usikret betyr at du slipper å pantsette boligen for å få det. Dette hjelper også til med hastigheten på låneutbetalingen ettersom banken ikke må vente på en verdivurdering av panteobjektet.
Det er allikevel ingen banker i Norge som garanterer at du får hurtiglån på dagen. I artikkelen under forteller vi deg hvorfor det er slik. Den gode nyheten er at du kan gjøre mye på egenhånd for at et lån skal utbetales så raskt som mulig. Også dette er noe vi forteller mer om.
Du må betale banken for jobben den gjør med å sette opp lånet ditt. Et etableringsgebyr dekker denne utgiften. I tillegg må du vanligvis betale et termingebyr hver gang du betaler rente og avdrag på lånet. Dette gebyret skal betale for jobben banken gjør med å regne ut rente på lånet ditt.
Vi må understreke at det ikke finnes norske banker som garanterer at du får penger på konto samme dag som du søker om lån. Unntaket er Ferratum, som vi kommer tilbake til snart.
Vær klar over at Ferratum har oppsiktsvekkende høye renter på kredittlån. Den nominelle renten kan bli så høy som 40 % eller mer. Dette gir en effektiv rente på mer enn 50 %.
1. Moderat lånebeløp
Lån et lite beløp fremfor et stort ett. Vår erfaring tilsier at det tar kortere tid for bankene å vurdere søknader om små lån sammenlignet med større lån.
2. Velg lån uten sikkerhet
Velg et lån uten sikkerhet, slik som et forbrukslån. Dermed slipper banken å bruke tid på verdivurderinger av eiendom eller eiendeler.
3. Sørg for å ha BankID
BankID gjør at det går raskere å identifisere seg hos bankene du sender søknaden til. Signering av låneavtalen, som er siste steg på veien før lånet utbetales, går også kjappere med BankID.
4. Bruk en rask bank
Typiske forbrukslånsbanker er vanligvis kjappere med å vurdere lånesøknader. Bruk en spesialist på lån uten sikkerhet for raskere utbetaling.
5. Finn frem dokumenter
Du trenger flere dokumenter når du skal søke om lån. Skattemeldingen, lønnsslipper, årsoppgave for lønn, oversikt over gjeld. Disse dokumentene har opplysninger du trenger når du skal skrive søknaden. Finn frem dokumentene før du søker.
6. Send søknaden først på dagen
Bankene behandler vanligvis lånesøknader i åpningstiden. Sender du søknaden din om morgenen på en arbeidsdag, øker sjansen for at den er blant de første som behandles den dagen.
7. Søk elektronisk
Noen banker tillater at du søker om lån på papir. Ikke gjør det. Bruk søknadsskjemaene på nettet. Det går mye raskere.
8. Dropp tilleggsprodukter
Mange utlånere tilbyr andre produkter når du søker, slik som forsikring for lånet. Det er smart å forsikre gjelden din, men det kan forlenge lånebehandlingen. Husk at du kan etterbestille forsikring når du har fått lånet.
9. Vær tilgjengelig
Bankene du søker om lån hos, kan ha behov for å snakke med deg. Vær tilgjengelig på telefon og epost slik at du kan svare raskt.
10. Ikke bruk lånemeglere
Vi er normalt store tilhengere av å bruke lånemeglere for å skaffe billige lån. Problemet med meglere når du har det travelt med å få lån, er at de kan forlenge søknads- og utbetalingsprosessen med flere dager.
Tidspunktene for pengeoverføringer over gjelder ikke når du sender penger fra én konto til en annen i samme bank. Her overføres pengene umiddelbart.
Har du betalingsanmerkning og ønsker å søke om et raskt lån? Da anbefaler vi at du gjør ditt beste for å kvitte deg med anmerkningen før du søker. Det øker sjansen for at du får lån.
- Ekspert
Tiril Dale har en høyt uttalt og lidenskapelig interesse for personlig økonomi, sparing og et mer rettferdig lånemarked. Takket være en bakgrunn i journalistikk, har hun fått ansvaret for å skrive de fleste guidene og artiklene på Lånene.no. Drivkraften er et oppriktig ønske om å hjelpe mennesker med å håndtere tjente og lånte penger mer ansvarlig og bærekraftig. Før Tiril ble en del av Lånene-teamet, studerte hun blant annet journalistikk i fire år. Hun har også skrevet for en rekke mindre økonomiblogger og nettaviser.